Mijn ouders zijn gescheiden

Misschien was je er al bang voor en zag je dat je ouders veel ruzie hadden of er steeds minder gelukkig uitzagen. Misschien heb je het helemaal niet aan zien komen en was het een slag bij heldere hemel. Hoe dan ook, als je ouders zeggen dat ze gaan scheiden ben je daarvan helemaal van slag.

Tegenwoordig zijn er veel kinderen en jongeren die dit meemaken, waardoor het bijna 'gewoon' is. Maar ... dat is het niet! Iedereen die het meemaakt is een tijd in de war, verdrietig, onzeker, boos of zelfs bang.

Als je in Putten en omgeving woont kun je hier bij PraatPaalPutten met andere jongeren praten of juist naar anderen luisteren. Dit onder begeleiding van medewerkers van PraatPaal.

Tips:

Houd er rekening mee dat het een tijdje zal duren voordat alles weer gewoon en vertrouwd voelt, dat is gewoon. Neem je tijd. Je mag er echt op vertrouwen dat je je weg wel weer gaat vinden


Praat met vrienden of vriendinnen die jou goed begrijpen


Ga vooral zo veel mogelijk door met de dingen die jouw leven leuk maken


Blijf vooral toekomstplannen maken: die gedroomde vakantie met je vrienden, dat festival waar je graag heen wilt, de studie die je zo graag wilt doen... het helpt als je dat in gedachten voor je blijft zien

Probeer tegen je ouders eerlijk te zijn over de dingen waar jij last van hebt. Lelijke dingen zeggen over elkaar? Dat moeten ze niet tegen jou doen!